Portretfoto Chantal Woltring M.Sc.

Chantal Woltring M.Sc.

Sterke betrokkenheid

Ik ken uit eigen ervaring, vanuit het gezin waarin ik opgroeide, zowel de zeer positieve als de zeer negatieve kanten die hoogbegaafdheid met zich mee kan brengen. Sinds 2007 werk ik vanuit sterke betrokkenheid met de veelal niet-erkende doelgroep: hoogbegaafden.

Een ingenieur als coach

Van oorsprong ben ik Technisch Bedrijfskundig ingenieur (TU/e, 1998). Ik was initiëel werkzaam in de zakelijke dienstverlening (consultancy & ICT). Na enkele jaren merkte ik dat de persoonlijke groei van mijn medewerkers middels mijn coaching, mij de meeste voldoening gaf en heb ik mijn coachingsopleiding bij de School voor Coaching gedaan. In 2004 startte ik mijn coachpraktijk aan huis, in Eindhoven-Noord. In 2019 heb ik bij de business school INSEAD de opleiding tot gecertificeerd Executive (Team) Coach afgerond. Als ingenieur hanteer ik een systemische kijk: jij èn je omgeving plus de interactie ertussen. Mijn specifieke ervaring in en met het bedrijfsleven maakt dat veel mensen met een MBA of strategy consulting achtergrond mijn coaching goed vinden aansluiten en effectief ervaren.

Volwassen hoogbegaafden

Sinds 2016 werk ik uitsluitend voor (zeer) hoogbegaafden volwassenen in senior leiderschapsposities: rationele denkers (veelal 45+) met in aanleg sterk creatieve en sensitieve kanten, die het leven onvoldoende ruimte heeft gegeven en een onderbelicht gevoelsleven tot gevolg heeft gehad. Desondanks hebben velen van hen het op hun sterke, cognitieve vermogens tot invloedrijke posities gebracht. Veelal via een carrièrepad dat evenmin ruimte bood aan hun empathische, sensitieve en creatieve kwaliteiten. Sterker nog, vaak actief zijn afgetraind.

In een maatschappij die, gestoeld op de systeemmetafoor (ziel-loos, mechanisch), de focus steevast op rendement, resultaat en ‘control’ vergt, raken menselijke aspecten als sensitiviteit, creativiteit, speelsheid en mogen ontdekken al gauw verloren. Dit valt lang vol te houden, maar op een gegeven moment houd het op.

Voor deze doelgroep werk ik, opdat jij je mens-zijn weer kunnen ervaren. Opdat jij weer thuis komt in jezelf. Al jouw rijkgeschakeerde facetten (h)erkent, tot hun recht laat komen en eert.

Ontwikkeling

Net als mijn cliënten ben ook ik continu aan het ontwikkelen. Ik zie de laatste jaren duidelijk verschuivingen optreden in het zwaartepunt van mijn cliëntèle en dienstverlening:

  • naar 45+ers,
  • naar senior leidinggevende (professionals),
  • van counseling naar coaching,
  • naast individuen coachen ook groepen faciliteren
  • van individuen coachen buiten hun organisatie naar groepen faciliteren binnen organisaties.

Boeiend. Ik blijf benieuwd wat de toekomst brengen gaat. Jij ook? Neem gerust contact op.