Portretfoto Chantal Woltring M.Sc.

Chantal Woltring M.Sc.

Sterke betrokkenheid

Ik ken uit eigen ervaring, vanuit het gezin waarin ik opgroeide, zowel de zeer positieve als de zeer negatieve kanten die hoogbegaafdheid met zich mee kan brengen. Sinds 2007 werk ik vanuit sterke betrokkenheid met de veelal niet-erkende doelgroep: hoogbegaafden.

Een ingenieur als coach

Van oorsprong ben ik Technisch Bedrijfskundig ingenieur (TU/e, 1998). Ik was initiëel werkzaam in de zakelijke dienstverlening (consultancy & ICT). Na enkele jaren merkte ik dat de persoonlijke groei van mijn medewerkers middels mijn coaching, mij de meeste voldoening gaf en heb ik mijn coachingsopleiding bij de School voor Coaching gedaan. In 2004 startte ik mijn coachpraktijk aan huis, in Eindhoven-Noord. Als ingenieur hanteer ik een systemische kijk: jij èn je omgeving plus de interactie ertussen.

Volwassen hoogbegaafden

Sinds 2007 werk ik voornamelijk met (zeer) hoogbegaafde volwassenen. Tot februari 2016 werd ik nog een dag per week ingehuurd door het Centrum voor Creatief Leren te Sterksel: hèt expertise centrum voor hoogbegaafdheid sinds 2001. Sinds dat niet meer te combineren viel met de groei van mijn eigen praktijk, heb ik mij volledig op Woltring Coaching gericht.

Ontwikkeling

Net als mijn cliënten ben ook ik continu aan het ontwikkelen. Ik zie in 2017 duidelijk verschuivingen optreden in het zwaartepunt van mijn cliëntèle en dienstverlening:

  • van counseling naar coaching,
  • van 20+-ers naar 45+ers,
  • van professionals naar executives,
  • van individuen coachen buiten hun organisatie naar groepen faciliteren binnen organisaties,
  • van alleen opereren naar samen met andere gelijkgestemden in een netwerk van collega’s

Boeiend. Ik blijf benieuwd wat de toekomst brengen mij gaat. Jij ook? Neem gerust contact op.