Gezin van herkomst

Al vroeg is de basis gelegd voor mijn affiniteit met de wereld van hoogbegaafden: in het gezin waar ik uitkom. Geboren in Nijmegen (1971) en getogen in Nederland, de UK, Canada en de VS. Sinds 1984 woon en werk ik vanuit Eindhoven.

Rijkgeschakeerd: divers, intens & gevoelig

Ik ben de oudste dochter van een vermaard wetenschapper in de Biomechanica en een verpleegkundige die op haar 44e het ondernemerschap in stapte als alternatief therapeut. Van mijn vader heb ik mijn analytische en redeneer-vaardigheden, van mijn moeder de empatische en sensitieve. Mijn zus is een vaak gevraagd artiest in de zeer competitieve muziek- en theaterwereld, en mijn broer is een warmhartige familieman die techniek en commercie met verve combineert. Een zeer rijkgeschakeerd gezin, qua talenten en interesses, qua intensiteit en gevoeligheid.

Presteren of creëeren?

Ik heb gezien hoe mijn vaders leven onmogelijk werd voor hem omdat hij zo afweek van de wereld om hem heen, zowel in wat hij kon als hoe hij was. Ik heb gezien hoe mijn zus, juist haar leven consequent vanuit haar passie vorm geeft en de wereld om haar heen creëert zodat die bij haar past. Bij haar had mijn moeder al vroeg door dat hoogbegaafdheid een rol speelde en daarom van een unieke maatwerk-opvoeding met veel meer stimulans voorzag dan gebruikelijk. Waar mijn vader het contact met de wereld en zichzelf volledig kwijt raakte, zie ik hoe mijn zus vanuit het contact met zichzelf juist stevig in de wereld staat en die beïnvloedt.

Leven in welzijn

Ik heb gezien hoe het wel kan, en hoe het niet hoeft te zijn. Van daar uit werk ik nu als coach voor het welzijn van hoogbegaafden die daarin zoekend zijn. Zodat je de regie in eigen hand terug krijgt, in plaats van een speelbal van jouw omgeving of jouw onbewuste te zijn. Zodat je je verbonden voelt met jezelf, en daarmee met de wereld om je heen.